• bullit
 • 'Goede Prijs en Kwaliteit'
  Roy Coolen uitvoerder BurgtBouw
  Prijs/kwaliteit
Onze kenmerken:
Follow us on Twitter
 • 3 jaren en 1 maand geleden
  Mega trots dat we voor transformatie project Europoint II Rotterdam ruim 1100 kozijnen/deuren & beglazing gaan leveā€¦ https://t.co/MzVjSZ0TGk
Home  >  Actueel  >  Actueel

Actueel

 • Ondernemer van het jaar 2018 Ekkersrijt

  Ekkersrijt
  De Brug Timmerfabriek Son BV werd door de jury gekozen als Ondernemer van het Jaar Ekkersrijt. De broers Joop, Henri en zus Rianne Kastelijn waren blij verrast toen hun logo op het scherm als winnaar uit de bus kwam. "Super trots zijn we op deze waardering. In de wandelgangen werden we getipt als favoriet, maar durfden dit niet te geloven. Het thema 'Veerkracht tonen' past erg goed bij ons bedrijf en zijn trots dat de jury dat ook heeft gezien", aldus Joop.

 • Privacybeleid

  Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

 • Mood film

 • DB Inmeet Xtra

  DB Inmeet Xtra , De Brug beschikt over de Proliner® 6 2D en kan snel en efficiënt al u projecten digitaal inmeten en op maat produceren.

  Toepassingen :

  • Sociale woningbouw  • Renovatiemarkt  • Utiliteitsbouw

   

  DB Inmeet Xtra met behulp van de Proliner®6 worden kozijnen, ramen, deuren en overige werkzaamheden op locatie 2D ingemeten om vervolgens volledig automatisch op maat geproduceerd te worden. Hierna worden de producten afgelakt, inclusief hang en sluitwerk, op de bouw aangeleverd. Zowel voor renovatie projecten als nieuwbouw brengt dit een enorme kostenbesparing met zich mee. De kwaliteit van het geleverde product is beduidend hoger. Het proces.  Wij nemen de volledige zorg over de kozijnen, ramen en deuren weg, door een totaaloplossing te bieden. Door de volledige productie te automatiseren, is het mogelijk om de kwaliteit constant op een erg hoog niveau te houden. U bent niet meer afhankelijk van vakmensen, die steeds zeldzamer worden. Ook de doorlooptijd van het project is enorm veel korter, doordat de hele productie van passchaven tot en met beglazen en aflakken nu in de fabriek gebeurd.

   

  Voordelen aannemer:

  • Geen inmeet risico’s

  • Wij produceren de kozijnen, ramen en deuren exact op pasmaat

  • Dus niet meer hakken en schaven op de bouw

  • Snelle en probleemloze plaatsing

  • U krijgt een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product

  • Geen opleverpunten

  • Minimale overlast bewoners

  • Faalkosten zoals beschadigingen, krimpen en zwellen van de kozijnen, ramen en deuren tijdens het bouwproces behoren met deze werkwijze tot het verleden.

  • De producten voldoen aan alle wet- en regelgeving volgens het Bouwbesluit

  Toepassingen :

  • Inmeten van kozijnen, ramen en deuren

  • Inmeten van gebogen werkzaamheden

  • Inmeten van deuren in nieuwbouw projecten

  • Inmeten van trappen en -of bekledingen

  • Inmeten van overig timmerwerk

   

  Informeer naar de mogelijkheden voor uw project!

   

  - DB Inmeet Xtra

 • 10 jaar verzekerde garantie! PGV

  Zoals velen al weten leveren we sinds begin 2015 onze KOMO gecertificeerde producten met 10 jaar verzekerde garantie!

  Zelf in concept 1 kunnen wij deze garantie afgeven onder bepaalde voorwaarden.

   

  Informeer naar de mogelijkheden voor uw project!

   

   

 • De Brug Wisseldeuren

  We maken sinds 2015 gebruik van onze eigen wisseldeuren. Een perfecte oplossing om tijdens de bouwfase een goed afgesloten woning te hebben. We hangen dan de eventueel afgelakt en beglaasde voordeur af, net voor de oplevering. Informeer naar de mogelijkheden voor uw project!  info@debrug.eu

 • Nieuwe Service wagen in gebruik genomen

  Begin november hebben we onze nieuwe service wagen in gebruik genomen. De nieuwe Mercedes Benz Sprinter is al volledig ingericht. Wij wensen Jan en Berrie (service team) weer veel veilige kilometers. 

 • Ellioti Pine binnendeur kozijnen

  We maken nu standaard binnendeur kozijnen van Eliotti Pine (Grenen). Perfecte houtsoort en goed van gewicht 550kg/m3. Na schaven en spuiten een perfect glad eind resultaat.

 • Belgische Details

  We maken ook kozijnen conform de Belgische Standaard, geheel afwijkend van KOMO-KVT. Maar ook heel fraai!

  informeer naar de mogelijkheden! 

 • 31 woningen Pauw De Graft

  Nieuw in opdracht:  31 woningen Pauw De Graft concept II incl. beglazing voor Smits' Bouwbedrijven.

   

 • Lindenkruis Maastricht

  Nieuw in opdracht: Lindenkruis Maastricht. 10 herenhuizen, 12 appartementen, 10 stadswoningen, en 12 appartementen voor Hurks Bouw Eindhoven

 • Nieuwe advertentie

 • Isoleren met subsidie en monumenten beglazing!

  Isoleren met glas dankzij vernieuwde subsidieregeling

   

  Met de aanpassing van de ‘instandhoudingssubsidie voor rijksmonumenten’ komt het herstel van monumentale ramen binnen handbereik.

  Monumentale ramen voldoen meestal niet meer aan de hedendaagse prestatie-eisen, en modern glas heeft niet de uitstraling die een monument karakteriseert. Er is echter glas dat beide eisen verenigt, Classico van AGC.

  AGC is in staat om met slanke oplossingen, immers het glas moet in bestaande sponningen worden geplaatst, de authentieke uitstraling te bewaren en toch een hoge isolatiewaarde te halen. Door het gebruik van diverse coatings en de toepassing van verschillende edelgassen, is het mogelijk om een volledig productgamma op de markt te zetten. Een gamma dat wat betreft dikte en uitstraling uitstekend past bij het tijdsbeeld van monumentale panden.


  Classico, monumentale beglazing, is verkrijgbaar in; enkel floatglas (Planibel), in enkel gelaagd glas (Stratobel), in enkel geluidwerend glas (Stratophone) en in dubbel glas (Thermobel). Welk product het meest geschikt is, hangt af van factoren als: het bouwjaar van het pand, het type kozijn, de breedte van de sponning en de eisen die gesteld worden aan de isolatie, veiligheid en comfort.

   

  Met de 48,5 miljoen euro die de Nederlandse overheid in 2013 beschikbaar stelt, is de vervanging van monumentale beglazing zonder meer een optie. Meer informatie: www.cultureelerfgoed.nl en

 • 30 minuten brandwerend met een standaard kozijnopbouw

   

   

  30 minuten brandwerend met een standaard kozijnopbouw

   

  De Nederlandse tak van de Europese glasproducent AGC heeft afgelopen donderdag in samenwerking met Aralco NVS een positief resultaat behaald bij Efectis Nederland BV, hét testinstituut op het gebied van brandveiligheid.

  Scenario: dubbelglas van AGC met 1 brandwerende ruit, met aan de bovenzijde glasrand een brandwerend ventilatierooster van Aralco, plaatsing in een standaard KVT kozijn, waarbij gebruik is gemaakt van overschilderbare kit. Met deze opstelling zijn genoemde partijen de brandtest ingegaan met als doel een brandveiligheidsklasse van EW30 te behalen en met 38 minuten is deze limiet ruimschoots gehaald.

  Deze geslaagde test zal door de kozijnindustrie met open armen worden ontvangen. Eindelijk is er een partij in de markt die EW30 brandveiligheid kan bieden, waarbij de standaard kozijnopbouw met rooster gerespecteerd kan blijven. Dit betekent dat wanneer aan brandveiligheid moet worden voldaan er in hetzelfde stramien geproduceerd kan worden als de niet brandwerende ramen. Dit leidt tot kostentechnische verbeteringen, efficiency in proces en productie, en minder zwaar construeren.

  Joris van der Vleuten, Product Manager brandwerend glas bij AGC: “We hebben getest met een standaard sponningshoogte van 17 mm en de FireCatch EPC, een brandwerend ventilatierooster van Aralco. Bijzonder is dat nog niet eerder door een partij in de markt een dergelijke test met succes is afgerond. Door een prima samenwerking tussen Aralco en AGC is dit nu wel gelukt. Dit betekent veel voor de timmerfabrieken.”

   

  Technisch secretaris van de branchevereniging voor de timmerindustrie NBvT, de heer Gerrit Buitenhuis: “Deze test sluit perfect aan op de test die de NBvT in oktober 2012 heeft laten uitvoeren. Weer een bewijs dat met 17 mm hoge sponningen in houten gevelelementen brandwerende constructies gerealiseerd kunnen worden. De aanname dat alleen met 25 mm hoge sponningen 30 minuten brandwerende constructies gemaakt kunnen worden kan naar het rijk der fabelen."

   

  Specificatie:
  Frame: Meranti 550 kh/m3
  Aralco: FireCatch EPC ventilatierooster
  AGC: dubbelglas 6 mm floatglas, spouw 15 mm, Pyrobelite 7EG
  Norm: NEN-EN 1634-1:2008
  Afmeting: 940 x 2970 mm
  Afmeting: 1715 x 945 mm

  Doel: EW30, 30 minuten brandwerendheid op straling
  Resultaat: 38 minuten brandwerendheid op straling

   

  Informeer bij ons naar de plaatsings voorwaarden en details!

 • QV10 luchtdoorlatendheid

  Onze kozijnen deuren en ramen voldoen aan de huidige EN/EPC eisen, door de Fa. Raak Energie Advies zijn onlangs onze producten getest.

   

  Eind conclusie uit het rapport:

   

  "De kozijnen voldoen ruimschoots aan de norm voor luchtdichtheid welke is gesteld in de EPC
  berekening."

   

  Het doel van de meting is inzicht te verkrijgen in de mate van luchtdoorlatendheid van een woning, bedrijfspand of een object. Hiertoe is de luchtvolumestroom door de gebouwschil bij een drukverschil van 10Pa (Qv;10) of bij 50Pa (N50) bepaalt. Deze waarde zal gebruikt worden om te controleren of de geteste ruimte voldoet aan de gestelde eis van de opdrachtgever of zal worden vergeleken met de waarde welke in een EN/Epc berekening isaangegeven of worden vergeleken met enige ander gestelde eis welke vooraf is kenbaar gemaakt.

   

  EISEN EN DEFENITIES

   

  De luchtdoorlatendheid is de eigenschap van een gebouwschil om lucht door te laten, indien hierover een luchtdrukverschil aanwezig is. Deze luchtdoorlatendheid wordt uitgedrukt in een luchtvolumestroom bij een bepaald drukverschil Qv;10 in dm³/s. Door middel van een meting wordt de druk/volumestroom-karakteristiek van de gebouwschil bepaald, waaruit de Qv;10 waarde zal worden afgeleid. Voor passiefhuizen of drukhiërarchische ruimtes zal het
  lekverlies niet worden bepaald per m² maar zal er worden gekeken hoeveel keer per uur een ruimte zijn eigen inhoud ververst. Dit zal worden weergegeven als N waarde waarbij bv. een N50 waarde staat voor het aantal luchtwisselingen van een ruimte per uur bij een drukverschil van 50Pa.

   

  Rapport kan op verzoek u worden toegestuurd.

 • C02 berekening van uw project!

  Vanaf heden kunnen wij al uw kozijn projecten de CO2 opslag berekenen! informeer naar de mogelijkheden voor uw project.

 • Brandwerende buiten kozijnen met certificaat!

  Een standaard KVT-kozijn met sponningen van 17 mm voldoet ruim aan de gestelde randveiligheidseisen van 30 minuten brandwerendheid. Een opschaling naar 25 mm, zoals de brandweer die vaak voorschrijft, is voor dit doel daarom niet noodzakelijk. Dit blijkt uit brandtesten bij Efectis in Rijkswijk.

  Op 17 en 19 oktober werden een naar buitendraaiend raam in combinatie met een vastglasvlak (buitenbeglazing) en een draaivalraam in combinatie met een vast glasvlak (binnenbeglazing) getest. Om de houten kozijnen minimaal 30 minuten brandwerend te maken is slechts een beperkt aantal maatregelen genomen ten opzichte van de standaard KVT houten kozijnen. Zo zijn de kozijnen voorzien van brandwerend isolatieglas, brandvertragende kaders en 1 meter opschuimend materiaal voor het draaivalraam. De brandwerendheid werd zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen getest.

   

  Van binnen naar buiten voldoen de standaard KVT-gevelelementen ruimschoots aan de gestelde eis (30 minuten) met gewenste overwaarde (6 minuten). Van buiten naar binnen werden extreem goede resultaten gehaald. Het draaivalraam haalde de 45 minuten. Het naar buitendraaiende raam zelfs meer dan 60 minuten. De rookontwikkeling bij de brandtesten was minimaal.

   

  De brandweerregio’s hebben in verband met de veiligheid een voorkeur voor houten kozijnen met sponningen van 25 mm of meer om aan de geldende regelgeving te voldoen. De testen bij Efectis tonen aan dat de gewenste resultaten ook met het standaard KVT-kozijn ruimschoots zijn te halen. Het officiële rapport van Efectis Nederland b.v. en de uitbreidingen worden in de loop van december 2012 verwacht. Het rapport wordt aan lidbedrijven van de NBvT ter beschikking gesteld ter onderbouwing van het KOMO-certificaat voor brandwerende kozijnen.

 • Nieuwe verbinding BRL 0819

  Vanaf 02-2012 hebben wij onze kozijn verbindingen aangepast n.a.v. de nieuwe BRL0819 die vanaf 01 juli 2012 van kracht wordt.

  D.m.v. duurzaamheid testen kunnen wij aantonen dat deze nieuwe verbindingen gegarandeerd dicht blijven, nu en in de toekomst.

 • KOMO cert. concept I-II en III

  Sinds begin 2011 hebben we het KOMO product cert. voor de Concepten I-II- en III

 • DBS Stelkozijnen

  Als complete kozijnen leverancier produceren wij ook stelkozijnen voor onze klanten. In diverse uitvoeringen, hardhout-of in vuren. Eventueel geleverd met KOMO-attest-met-productcertificaat.

  Maar ook voor hardhouten Hefschuifpuien maken we veel stelkozijnen. Hefschuifpuien krijgen in de ruwbouw fase veel hun kiezen. Looprails beschadigen b.v. door stuc-en voegspecie. Dit probleem wordt opgelost door vroegtijdig in het bouwproces een stelkozijn te plaatsen en voor oplevering de hefschuifpui te monteren. Prijs technisch zeer interessant, en korte levertijden. Vraag naar de mogelijkheden voor uw project! Hieronder staan de voorbeelden van stelkozijn voor hefschuifpui vermeld:

 • DBD200 (Franse)Balkon Deur Combinaties

  houtzwaarte deuren 67x102mm. Vanaf 1 stapeldorpel max.kozijn afmeting 2000x2700mm. SHR wind/waterdichtheid getest, zowel enkele- als dubbele deur uitvoering worden geleverd met KOMO-attest-met-productcertificaat.(bijlage) inbraakwerendheid klasse 2 leverbaar met laag reliëf dorpel voor kozijnen aan peil (bv DTS) draai-en draaival uitvoering eenvoudig nastelbaar 20% meer daglicht dan "standaard" balkon deuren. De Brug levert de DBD200 (dubbele deur uitvoering) en DBD20 (enkel deur) des gewenst kompleet afgelakt en beglaasd. Meer info: debrug.eu

Referenties